CONCURSUL PROFESIONAL AL STUDENȚILOR
ÎNTR-UN NOU FORMAT CONCEPTUAL ȘI ORGANIZATORIC
(ediția a II-a  15 aprilie 2009)
Organizare unui concurs profesional cu studenții de la specialitatea „Finanțe și bănci” în anul trecut a fost un eveniment nu numai memorabil, dar și provocator. Pe parcursul întregului an care a urmat studenții și dascălii acestora au urmărit dezvoltarea conceptului întrecerii și pregătirea unui alt spectacol. Noile idei au avut ca scop ajustarea modelului competiției atât la prigoriile  profesionale, cât și la spiritul contemporan de viață a tinerilor.
În  seara zilei de 15 aprilie 2009 publicul adunat în Aula blocului A al Academiei de Studii Economice din Moldova a asistat la lansarea Concursului profesional al studenților „Bancherul modern – cunoștințe teoretice profunde și deprinderi practice temeinice” într-un nou format, regăsit în câteva note distinctive. Scenariul Concursului a fost aliniat la regia celebrului concurs T,V,C (tinerețe, veselie, cutezanță), în așa mod comunicând acțiunii energie și dinamism. Suportul logistic a fost consolidat de băncile autohtone, care, în așa fel, au devenit personaje reale ale concursului.
  Așa dar, în anul curent protagoniști ai Concursului au fost echipele „Bancangiii”  în frunte cu Denis VALAC, student în gr. FB-273, sprijinită de Banca de Economii S.A, și „Bank- Band”, căpitan Andrei BANTOȘ, student în gr. FB-278, protejată de BC „Banca Socială” S.A.
În program a fost inclusă o suită de competiții: proba artistico-muzicală de prezentare generală a echipelor „Banca – a doua noastră casă ”;proba teoretico-practică din instruirea bancară „Am mai învăţat şi eu odată…”; proba practică de prezentare a băncii – sponsor „Reclama băncii”; proba pe subiecte teoretico-practice din activitatea bancară „Meseria - bancher”; proba artistico-muzicală tematică „Ziua lucrătorului bancar”.
Echipelor le-a fost acordată o asistenţă multilaterală. În funcție de  consultanţi ştiinţifici au participat  Ana CÎRLAN, conf. univ. dr. și Aliona ZUBIC, conf. univ. dr., ambele de la catedra „Bănci şi Activitate Bancară”.
Consultanţii cu caracter  artistic au fost acordate de  Aliona OLEINIC, regizor la teatrul „SATIRICUS”, și Petru POPA, poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Consultant muzical al echipelor a fost Valentin DRAGOMIR, interpret, conducător artistic ASEM.
Suportul logistic, după cum am menționat, a venit din partea: Banca de Economii S.A., preşedinte Grigore GACIKEVICI, și BC "Banca Socială" S.A., preşedinteVladimir SUETNOV.
Prezentator-moderator  al Concura fostSergiu BEZNIŢCHI, reputat TVC – ist, vestit showman, de altfel, absolvent al catedrei „Bănci şi Activitate Bancară”.
Performanţele echipelor au fost evaluate de juriul în următoarea componenţă: preşedinte Gheorghe URSCHI– actor, regizor, „regele umorului din Republica Moldova” și membrii: Victor DOMENTI– vice- preşedinte  Banca de Economii S.A., Svetlana FOCŞA– director financiar BC "Banca Socială" S.A., Angela SECRIERU– prof. univ. inter., dr. hab., catedra „Bănci şi Activitate Bancară”. Stela CIOBU– conf. univ., dr. catedra „Bănci şi Activitate Bancară”. Valentin DRAGOMIR, interpret, conducător artistic ASEM.
Concursul s-a desfăşurat în aula Bl. A în prezenţa a peste 500 de suporteri (studenţi, masteranzi, cadre didactice, angajaţi ai băncilor sponsori) care au creat o atmosferă incendiară.
După totalurile juriului, cu toate că ambele echipe au fost favorite și au meritat victoria,  norocul a înclinat spre echipa  „Bancagii”, care a fost desemnată învingătoare.
 În noua dimensiune și cu noi valențe organizatorice, cu efortul studenților și străduința consultanților, cu susținerea suporterilor și iscusința prezentatorului, cu bunăvoința juriului și benedicțiunea conducerii, concursul profesional al studenților de la specialitatea „Finanțe și bănci” a obținut noi sclipiri, devenind un veritabil show.
Oleg STRATULAT, prof. univ. dr.
șef catedră Bănci și Activitate Bancară, ASEM
16 aprilie 2009
([online]. [citat 05. 05. 2013]. Disponibil: www.ase.md)
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contacte

Address

Str. Bănulescu Bodoni 51, MD-2005, Chişinău, Moldova,

Email Address

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Phone Number

0 22 402 768

Scrieti-ne

Navigatie

  • Orarul consultațiilor profesorilor
  • Orarul profesorilor privind ghidarea activității indiviaduale
  • Aviz pentru studentii anului IV FR